Op afstand bestuurbare full-color laser

Na af en toe een experimentje doen met de laserpennen in rood, groen en blauw die ik al sinds oktober 2017 heb, besloot ik dat het eens tijd werd om er een echt project mee te bouwen. In december 2019 ontdekte ik dat je de micro:bit – waar het gehele project mee gemaakt is – kon besturen met een app op je telefoon. Dat bracht me op een idee, en is goed terug te zien in het filmpje hieronder! Het enige probleem was dat je alleen met de 3,3 V-pin op het ‘schild’ in het uitbreidingspakket over de drempelspanning van de laser heen kon, en niet met de programmeerbare pinnen. Gelukkig heb ik met een begeleider een goede oplossing gevonden, en nu is hij klaar! Bekijk hier hoe hij werkt!
Waarschuwing: ik noem geen namen, maar vermijd altijd blootstelling aan je ogen als je met lasers werkt.