Veelgestelde vragen

Wat als mijn kind ouder wordt/is dan 18, kan hij/zij dan alsnog terecht bij DJO?

Kinderen die onder de 18 zijn kunnen gewoon lid worden bij de DJO. Hierna kunnen ze nog tot hun 21ste lid blijven als Senior Leden. In sommige gevallen zouden ze zelfs door kunnen groeien tot aspirant begeleider en uiteindelijk tot begeleider.

Voor mensen die al boven de 18 zijn is Bitlair een mooi alternatief.

Kan ons kind ook nog lid worden als het contributie geld eigenlijk te hoog voor ons is?

In de gemeente Amersfoort kan er een speciaal jeugdfonds worden aangevraagd voor gezinnen die maximaal 120% van het wettelijk sociaal minimum verdienen. Deze kunnen van het JeugdCultuurFonds een bijdrage krijgen van maximaal € 450,- per jaar en per kind voor jongeren tussen de 4 en de 18 jaar. Dit kunt u hier aanvragen.

Moet ik kiezen tussen vrijdagavond of zaterdagochtend en kan ik wisselen?

Er dient inderdaad een keuze gemaakt te worden, zodat wij een verdeling kunnen maken in bezetting op de beide dagdelen. Wisselen is meestal geen probleem. Dit dient doorgegeven te worden aan een bestuurslid. Heel af en toe wisselen kan als er ruimte is op het andere dagdeel.

Kan ik altijd op beide dagdelen komen?

Normaal gesproken kies je voor één van de dagdelen. Beide dagdelen komen kan overlegd worden met het bestuur. Dit kan alleen als we voldoende ruimte hebben. De contributie zal wel wat verhoogd worden. Een enkele keer op beide dagdelen komen valt hier buiten, dat is meestal geen probleem en kan even aangegeven worden bij een begeleider.