De aftrap

Om bij te houden hoe het HAB project op dit moment verloopt ga ik (als er aan de payload wordt gewerkt) een blog bijhouden, waarin we aangeven waar we in het proces zitten. Afgelopen week zijn we begonnen met werken aan de payloads voor zowel de kleine als de grote ballon.

Kleine payload

De kleine payload

De eerste ballon die we op willen gaan laten is voor ons een soort testballon. Hiermee willen we vooral kijken naar wat er komt kijken bij het oplaten van een ballon, zodat we dit toe kunnen gaan passen op een grotere payload. De payload bestaat uit een arduino mini, waarop een GPS module en een Radio zitten. Hiermee kunnen we de ballon gaan volgen op DJO en met een auto die we als “chaser” achter de ballon aan laten rijden. Inmiddels zijn de modules aan de arduino gezet, en hebben we al een testuitzending en ontvangst gedaan met RTTY en LoRa. In een later artikel gaan we uitleggen hoe we dit hebben gedaan.

Op dit moment gaat er gewerkt worden aan het decrypten van het signaal. Dit is iets wat met de testuitzending nog niet is gelukt. Ook de GPS module heeft nog geen signaal.

De grote payload

Ondertussen is er ook gewerkt aan de grote payload waar we met een raspberry pi zero ook beeld uit willen gaan zenden. Hierop is op dit moment lleen de GPS module gezet. Onze prioriteit ligt op dit moment meer bij de kleine payload.

Klik op de categorie HAB om alle nieuwe updates te zien!